OP NAAR OSLO
De Hollandse Robbert en Anouk hebben zich na Eindhoven, Kaapstad en Hamburg in Oslo gevestigd. Een extra bewoner is daar sinds deze zomer bijgekomen. Een grote wens van dit lieve stel was een familieshoot met de kleine Sebas. In eerste instantie was het plan om, als ze in november in Nederland zouden logeren, in het bos te fotograferen. Maar zeg nou zelf, de Nederlandse bossen zijn natuurlijk niet met de Noorse te vergelijken! Zo konden we meteen een mooie herinnering voor later maken, van het land waar Sebas geboren is. En dus was het plan snel gewijzigd en boekten we een ticket om naar Noorwegen te vliegen!

PRACHT VAN EEN WANDELING
Nederlanders vinden de dagen in november kort. De dagen in Oslo zijn nog korter! Om 16.00 uur is het alweer donker. Maar de korte dagen hebben ook voordelen. De zon blijft eigenlijk de hele dag laag hangen. Een overload aan golden hours dus! Waar we in Nederland duimen voor een prachtig laaghangend zonnetje aan het eind van de dag, is deze in Noorwegen op een zonnige dag urenlang tot onze beschikking!

Omdat Robbert en Anouk veel van hun vrije tijd aan wandelen besteden, leek het ons leuk om een middag met hun mee te wandelen. Wat nou het toffe is van dit stel: Sinds de geboorte van Sebas is daar geen verandering in gekomen. Hij gaat gewoon gezellig in de draagzak mee! En zo vertrokken we vorig weekend met een ingepakte baby om een doodgewone zaterdagmiddag uit hun leven vast te leggen.

De spekgladde paden gooiden geen roet in het eten. “Dan gaan we toch gewoon over het bospad, dat past toch veel beter bij ons!” Robbert navigeerde ons over het heuvelige pad langs het bevroren meer. Een sprookjesachtige omgeving. En wat een rust om ons heen!

DOET IE ‘T, OF DOET IE ‘T NIET?

Het ijs zag eruit alsof we erop konden staan. Maar ja… How can you be sure? Met een baby op je buik ga je niet zomaar op een bevroren meer staan. Robbert nam het voortouw. En toen hij durfde, zette Alex ook voorzichtig een stap op het meer. Krak! Het ijs kraakte, maar scheurde niet. De mannen bestudeerden de dikte van het ijs en dat bleek toch wel meer dan 10 centimeter dik te zijn. Snel wat foto’s maken en er weer vanaf! We waren toch een beetje bang. Toen we een kwartier later schaatsers voorbij zagen komen, moesten we natuurlijk hard lachen.

VUUR IN DE NATUUR
In Noorwegen is het toegestaan om een fikkie stoken. Als Robbert en Anouk een wandeling maken, sluiten ze vaak af met een vuurtje. Gezellig! En een vuurtje dient natuurlijk ook als een soort van barbecue. Robbert en Anouk waren voorbereid en toverden knakworstjes tevoorschijn! Een lange dunne tak gebruikten we als spies en geduldig wachtten we af tot onze lunch boven het vuur verwarmd was. Dit was echt een geweldige afsluiter van de familieshoot!

Dit was een voorproefje! Binnenkort staat de hele serie foto’s van dit lieve stel op de website.

2 reacties. Reactie plaatsen

Oooh, wat ben ik benieuwd!!!!!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu