BRRR…
Dorre takken, kortere dagen en winterjassen. You love it or you hate it. Wij ontsnapten de kortste dagen van dit jaar en brachten ze door in Chiang Mai, een stad in Thailand, waar de temperatuur overdag niet onder de 25 graden komt. Als je het ons vraagt: Perfect!

CAMERA UIT HET VET
Ondanks dat we 5 weken in Chiang Mai doorbrachten, hebben we hier niet veel gefotografeerd. We hebben wel veel werk verzet en ondertussen genoten we van de ontelbare restaurants en koffietentjes, waar je voor zo’n 3 euro per persoon heerlijk kunt smikkelen. (We wilden per se een appartement met keukentje, maar daar kwamen we wel van terug. Het eten is zo lekker en zo goed te betalen, dat we de pannen maar in de kast lieten staan.) Toch hebben we de camera uit het vet gehaald, toen we door Brenda werden gevraagd om foto’s te maken. Brenda tekent de leukste dingen, blogt en zet zich in voor een wereld zonder dierenleed. Toen we haar fotografeerden in een geweldig koffietentje en later bij het meer van Chiang Mai, schoot ze ook meteen wat plaatjes van ons.

VOETJES IN HET ZAND
Frisse zeelucht, daar geniet je nog meer van nadat je 5 weken lang de verse geur van de tuktuks hebt ingeademd. We kunnen weinig nadelen opnoemen over Chiang Mai, maar de stank… Dus genoten we intens van de stranden van Koh Samui. Vanuit Chiang Mai kun je rechtstreeks naar dit eiland vliegen. Ook hier huurden we een scooter en scheurden we het eiland over. We ontdekten al snel de leukste restaurants en genoten van het uitzicht vanuit het resort. Iedere dag de voetjes in het zand. Er zijn maar weinig dingen die dat kunnen overtreffen.

TEMPELMOE
In Thailand zijn overal de mooiste en meest bijzondere tempels te vinden. Gouden tempels, zilveren tempels, kleurrijke tempels, alles komt voorbij. Hoe mooi ze ook zijn, als je ze allemaal bezoekt, word je al snel tempelmoe. Dus besloten we om heel af en toe, als we echt zin hadden om een tempel te bezoeken en er werkelijk in geïnteresseerd waren, erop uit te gaan om er een te bekijken. De meest indrukwekkende tempels vonden we op Koh Samui, de Wat Phra Yai en de Wat Plai Laem. Voor die eerste moesten we onze kuitspiertjes gebruiken (en die hadden we al anderhalve maand amper gebruikt). Maar eenmaal boven waren we verrast door het reusachtige beeld van Boeddha, waarnaast Alex (even zoomen als je de foto ziet) een dwergje leek. En dan de Wat Plai Laem. Wat een prachtige tempel met het beeld van de godin Guanyin met haar achttien armen en het beeld van de lachende Boeddha, die er niet voor onder doet. Deze tempels zullen we niet snel vergeten.

BACK TO WORK
Niet dat we niks hebben uitgevoerd in Thailand, maar nu is het tijd om weer fulltime achter onze camera’s en computers te kruipen. En daar hebben we zin in! Met frisse energie en een klein tintje zijn we teruggekomen en we kunnen niet wachten tot het nieuwe bruidsseizoen van start gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu